Fregata mare

Cu corpul lor incredibil de ușor şi aripile imense şi subțiri, fregatele mari îşi petrec viața planând fără efort deasupra mării, luând hrana de la suprafața apei sau de la alte păsări. Penajul lor nu este impermeabil, așa că, atunci când se hrănesc, își înmoaie doar ciocul în apă, ținându-și aripile în sus pentru a nu se uda. Această specie – una din cele 5 din această familie – are cioc caracteristic negru, lung şi încovoiat, şi coadă lungă şi bifurcată.

Masculul este negru, cu un luciu verzui şi dungi lungi mai deschise la culoare pe aripi, iar atunci când curtează etalează o pungă stacojie ca un balon în zona gâtului. Femela este alb cu negru. Fregata mare se înmulțește pe insule mici, mai ales nelocuite, formând colonii de până la câteva mii de perechi.

Fregata minor

Areal:  Zona tropicală a oceanelor Pacific, Atlantic şi Indian

Lungimea: 85 – 105 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *