Fosa

Semănând cu o „felină mare“, cafenie, de talie mică, fosa este uşoară, agilă şi un săritor şi cățărător excelent. Cel mai mare carnivor din Madagascar, acest animal de pradă musculos, puternic, vânează ziua sau noaptea, folosind metoda pândă-şi-salt. Inițial era specializată în vânătoarea de lemurieni, dar acum vânează şi porci, păsări de casă şi alte animale domestice.

Un carnivor de vârf, fosa solitară are în mod obișnuit un teritoriu mare, de peste 4 km pătrați, şi astfel o densitate demografică mică. Este amenințată de pierderea habitatului şi persecutată pentru atacurile asupra animalelor domestice.

Cryptoprocta ferox

Areal: Madagascar

Lungimea: 60 – 76 cm

Coada: 55 – 70 cm

Greutatea: 9,5 – 14 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *