Foca Ross

Foca Ross are bol bont caracteristic, cap lat şi înotătoare dorsale lungi. Are blana cea mai scurtă dintre toate focile, cenușiu-închis spre castaniu cu galben dedesubt şi cu dungi întunecate şi late de-a lungul corpului, atât la adulți, cât şi la pui.

Mai puțin socială decât majoritatea focilor, pe gheață trăiește singură sau în pereche mamă-pui. Hrana principală constă în calmari, krill şi peşte, prins la adâncimi de mai multe sute de metri. În noiembrie şi decembrie, masculii se bat pentru teritorii în jurul orificiilor de respirat din gheață folosite de femele.

Ommatophoca rossi

Areal: Apele Antarticii

Lungimea: 1,7 – 3 m

Greutatea: 130 – 215 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *