Foca de Groenlanda

Are ochii foarte apropiați pe o față lată, gheare negre şi blană albă-argintie cu pete arcuite întunecate pe spinare care formează un desen ca o harpă. Se hrănește cu cod, capelin şi pești asemănători, migrând odată cu marginile banchizei.

Sociale atât pe gheață, cât şi în apă, călătoresc în grupuri compacte şi zgomotoase. Puii, născuți între februarie şi martie pe gheață, au blană galbenă care se albește înainte de prima năpârlire.

Pagophilus groenlandicus

Areal: Din Atlanticul de Nord până în Oceanul Arctic

Lungimea: 1,7 m

Greutatea: 130 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *