Foca cu creastă

Foca cu creastă are bot lat şi cărnos care atârnă deasupra gurii. Masculul îşi intimidează rivalii în perioada reproducerii umflându-și fosa nazală care formează o „creastă”, ce îi dublează mărimea capului, şi de asemenea scoțând o membrană internă din nara stângă, care se umflă şi ea ca un balon maro-roșiatic.

În principal solitară, această focă migrează atunci când nu se reproduce sau nu năpârlește, pentru a urma banchiza. Puiul, născut pe un sloi de gheață, are o lungime de până la 1,1 m şi o greutate de 30 kg, şi este înțărcat după 4-5 zile – cel mai scurt timp dintre toate mamiferele.

Cystophora cristata

Areal: Din Atlanticul de Nord până în Oceanul Arctic

Lungimea: 2,5 – 2,7 m

Greutatea: 300 – 410 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *