Foca comună

Cunoscută şi ca foca porturilor, este cel mai răspândit piniped, cu cel puțin 5 subspecii – una din acestea, foca Ungava, trăiește în habitatele de apă dulce în nordul Quebecului, Canada. Sub ochii mari, înfundați în orbite, nările ascuțite, foarte apropiate, formează un V.

Culoarea este extrem de variabilă, în principal gri-maronie întunecat spre pal, cu mici pete şi inele. Oportunistă de mare anvergură, poate cauza probleme în pescării. Principala pradă constă în heringi, țipari de nisip şi merlani, pe care îi prinde în plonjoane de 3-5 minute.

Phoca vitulina

Areal: Atlanticul de Nord, Pacificul de Nord

Lungimea: 1,4 – 1,9 m

Greutatea: 55 – 170 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *