Foca cenuşie

Masculul este gri-maroniu cu câteva petice mai deschise la culoare; femela are o culoare cenușie-bronz mai deschisă. Are ochi mici, nări mult separate şi un nas ascuțit. Există 3 populații: pe coasta Atlanticului de Nord-Vest, a Atlanticului de Nord-Est şi în Marea Baltică.

Primul grup are o greutate cu 20 la sută mai mare şi se înmulțesc din decembrie până în februarie; focile cenușii din Baltica se înmulțesc până în aprilie, iar cele din nord-est din iulie până în decembrie. Masculul nu își apără un teritoriu fix.

Halichoerus grypus

Areal: Atlanticul de Nord, Marea Baltică

Lungimea: 2 – 2,5 m

Greutatea: 170 – 310 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *