Flamingul pitic

Cel mai mic, dar şi cel mai numeros flamingo, flamingul pitic poate avea culoarea roz-deschis spre roz-închis, cu un cioc relativ lung, de culoare închisă. Este nemigrator, dar se deplasează cu ușurință într-un nou loc în căutare de hrană.

Dieta sa constă aproape în întregime din alge microscopice albastre-verzi, abundente în lacurile gazoase. Se hrănește în apele puțin adânci la apus şi după lăsarea întunericului, evitând vânturile puternice din timpul zilei. Unele colonii m numără peste un milion de păsări – printre cele mai mari aglomerări de păsări din lume. Ritualurile de curtare presupun mișcări şi manifestări sincronizate a sute de păsări.

Phoeniconaias minor

Areal: V, C şi S Africii

Înălțimea: Până la 1 m

Greutatea: Până la 2 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *