Fenecul

Cea mai mică vulpe, fenecul are urechile relativ mari şi vârful cozii în nuanțe de negru. Tălpile sale îmblănite sunt adaptate la mersul pe nisipul moale, fierbinte. E predominant nocturnă. Hrana acestei vulpi variază, de la fructe şi semințe la ouă, termite şi șopârle.

Lucru neobișnuit printre vulpi, se asociază în grupuri de cale 10 indivizi, dar relațiile dintre aceștia nu sunt clare. Fiecare membru sapă o vizuină de câțiva metri în pământ moale. Împerecherea are loc în ianuarie-februarie, iar cei 2-5 pui rămân în vizuini, apărați de femelă, timp de 2 luni. Sunt pe deplin maturi la 11 luni. Vânat pentru blana sa, fenecul este, de asemenea, prins și ținut ca animal de companie.

Vulpes zerda

Areal: N Africii, V Asiei

Lungimea: 24 – 41 cm

Coada: 18 – 31 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *