false-killer-whale

Falsa balenă ucigaşă

Unul dintre cei mai mari delfini, acest înotător rapid are corpul lung, subţire şi înotătoarea dorsală înaltă, in formă de seceră. Coloritul este negru sau cenuşiu uniform, cu o pată mai deschisă dedesubt, între înotătoarele pectorale, şi eventual cu pete deschise pe cap, în lateral.

Preferă apele adânci ale oceanelor, dar apare ocazional în jurul insulelor, în grupuri de 10-20, rareori de până la 300. Dotat cu 8-11 perechi de dinţi mari, conici, pe fiecare maxilar, acest vânător formidabil urmăreşte peşti oceanici mari: somon, ton şi baracudă.

De asemenea, se hrăneşte cu calmari si chiar cu delfini mai mici.

Pseudorca crassidens

Areal: Apele temperate şi tropicale din lumea întreagă

Lungimea: 5-6m

 Greutatea: 1,3-1,4 tone

false-killer-whale-2

Umflătura frontală pronunţată, rotunjită, împreună cu absenţa ciocului, îi dă falsei balene ucigaşe un profil rotunjit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *