Falanucul

Maro pe părțile superioare, cenușiu-alburiu pe cele inferioare, cu bot lung, subțire şi coadă scurtă, stufoasă, falanucul trăiește în pădurile tropicale umede şi mlaștinile din Madagascar. își folosește ghearele lungi de la membrele din față ca să sape în sol după viermi, larve, insecte, limacși, melci şi rozătoare.

Singurul pui, născut cu ochii deschiși, îşi poate urma mama după doar 2 zile şi este înțărcat la 9 săptămâni. E amenințat de pierderea habitatului, de oameni, de câini şi de un concurent introdus de om, mica civetă indiană (Viverricula indica).

Eupleres goudotii

Areal: E şi N Madagascarului

Lungimea: 48 – 56 cm

Coada: 22 – 25 cm

Greutatea: 1,5 – 4,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *