Falangerul comun

Blana roșcată sau maro-cenușie a falangerului comun se întinde până la baza cozii conice, puternic prehensile; devine mai întunecată în prima jumătate a cozii, apoi albă.

Răspândit în numeroase habitate, inclusiv în parcuri şi grădini, acest animal care trăieşte în grupuri se hrăneşte în principal cu frunze, în special de eucalipt şi acacia.

În nordul arealului său, îşi face cuib în scorburi; în sud, are culcușuri ca de veveriță.

Pseudocheirus peregrinus

Areal: E Australiei, Tasmania

Lungimea: 30 – 35 cm

Coada: 30 – 35 cm

Greutatea: 700 – 1100 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *