Faetonul cu ciocul roşu

Deși un slab înotător, petrecând puțin timp pe apă, această pasăre de mare foarte „aeriană” este adesea întâlnită la sute de kilometri de uscat. Se hrănește plonjând în apă, uneori de la o înălțime considerabilă, pentru a prinde calmari şi pești, în special pești zburători.

Pasăre elegantă, cu un penaj alb, mătăsos, cu nuanțe rozalii, are în coadă pene extrem de lungi, ca niște panglici, pe care le rotește într-o manifestare de curtare aeriană elaborată. Faetonul cu ciocul roșu este una din cele trei specii ale acestei familii, toate limitate la zona tropicelor.

Phaethon aethereus

Areal: E Pacificului, C Atlanticului, N Oceanului Indian

Lungimea: 78 – 81 cm

Greutatea: 600 – 825 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *