Enotul

Acest canid seamănă cu o combinație de raton şi câine, cu „masca” sa facială neagră şi cu blana neagră variabilă pe umeri şi pe partea superioară a cozii. Este nocturn şi are o hrană extrem de variată, de la fructe la păsări, șoareci, crabi şi pește.

De asemenea, caută hrană pe malurile râurilor, lacurilor şi pe țărmul mării. Trăiește în perechi sau in grupuri familiale răzlețe; numărul mediu al puilor este între 4 şi 6. Enotul este foarte frecvent în Japonia, dispărut din unele părţi ale Chinei, şi se răspândeşte repede în zone din Europa, unde a fost introdus.

Enotul este un membru neobișnuit al familiei canidelor – chiar şi puii sunt buni cățărători. De asemenea, faptul că hibernează este ceva unic (pentru un canid). Ospețele din toamnă cresc greutatea corporală cu până la 50 la sută. Urmează un somn profund, de obicei la adăpostul unei vechi vizuini de vulpe sau de bursuc.

Nyctereutes procyonoides

Areal: Europa, C, N şi E Asiei

Lungimea: 50 – 60 cm

Coada: 18 cm

Greutatea: 7,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *