Endrina (indri)

Cel mai mare din grupul lemurienilor, endrina sau babakoto („micul tată“) are membrele posterioare foarte lungi, pentru salturi enorme, dar coadă foarte scurtă. Deși diurn, este inactiv lungi perioade din zi. Dieta este alcătuită mai ales din frunze tinere, dar şi fructe, flori şi semințe.

Trăiesc în perechi cu puii lor. Masculul apără teritoriul, iar femela are prima acces la hrană. Endrinele sau indri sunt negii pe mare parte a corpului, cu pete albe.

Indri indri

Areal: E Madagascarului

Lungimea: 60 cm

Coada: 5 cm

Greutatea: 6 – 7 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *