Emu

Cea mai mare pasăre indigenă a Australiei, emu are pene zburlite, care atârnă, de culoare cenușie-brună, picioare mari, dar aripi minuscule. Este extrem de sociabil şi trăiește în stoluri răzlețe care pot număra câteva zeci de păsări.

Se hrănește în principal cu semințe şi boabe şi călătorește pe distanțe lungi atunci când hrana este greu de găsit. Emu a dispărut acum din Tasmania, dar în Australia continentală au beneficiat de cultivarea cerealelor şi sunt în prezent un dăunător important în unele zone.

Dromaius novaehollandiae

Areal: Australia

Înălțimea: 1,5 – 1,9 m

Greutatea: 30 – 60 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *