Elefantul de mare sudic

Cel mai mare piniped, masculul elefantului de mare sudic este de 4-5 ori mai greu decât femela. Nasul său uriaș se aseamănă cu trompa unui elefant, umflându-1 când urlă la rivali în timpul sezonului de reproducere de 2 luni. Pentru a stabili dominanța, se ridică, plesnește şi lovește cu capul.

Singurul pui apare după o gestație de 11 luni (incluzând inseminarea întârziată cu 4 luni) şi este alăptat timp de 19-23 de zile de mama omniprezentă, care pierde o treime din greutatea corpului în acest timp. După perioada de reproducere şi năpârlire, acești elefanți de mare migrează spre sud, hrănindu-se cu pești şi calmari şi scufundându-se la 600 m adâncime timp de 20 de minute în medie.

Mirounga leonina

Areal: Antarctica şi apele subantarctice

Lungimea: 4,2 – 6 m

Greutatea: 2,5 – 5 tone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *