Elefantul asiatic

Elefanții asiatici au urechi mai mici decât specia africană şi un singur vârf la extremitatea trompei. Colții sunt mici şi pot lipsi la femele. Molarii sunt foarte asemănători cu cei ai mamutului dispărut, ceea ce sugerează o legătură strânsă între cele două specii.

Elefantul asiatic are o îndelungată asociere cu oamenii şi animale din toate cele 4 subspecii – din Malaysia, Sumatra, India continentală si Sri Lanka – au fost domesticite.

Elephas maximus

Areal: S şi S-E Asiei

Lungimea: Până la 3,5 m

Coada: 1 – 1,5 m

Greutatea: 2 – 5 tone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *