Elefantul african

Deși se numește elefantul african de tufiș sau de savană, această specie -cea mai mare din cele 3 specii de elefant – trăiește în habitate variate, de la deșert la pădurea umedă înaltă. Are urechi mai mari decât elefantul asiatic, o curbură concavă a spinării şi două vârfuri la extremitatea trompei în loc de una.

Atât masculul, cât şi femela elefantului african au colți (incisivi) încovoiați înainte, care sunt uneori folosiți ca unelte pentru a afâna solul bogat în minerale pe care apoi îl mănâncă. Având nevoie de cantități substanțiale de hrană şi de o zonă vastă în care să o caute, o turmă de elefanți africani poate cauza schimbări dramatice în mediul înconjurător, în special în timpul perioadelor prelungite de secetă.

Loxodonta africana

Areal: Africa

Lungimea: 4 – 5 m

Coada: 1 – 1,5 m

Greutatea: 4 – 7 tone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *