Eiderul lui Steller

Este cel mai mic din cele 4 specii de eider şi singurul cu pieptul şi partea de dedesubt portocalii spre ruginii (doar la masculii care se reproduc). Ciocul cenușiu, cu margini moi, ca niște limbi, ascuțite – toate adaptări la cocoțatul în copaci.

Masculul adult are o creastă subțire în vârful capului, o proeminenţă deasupra nărilor şi o piele golașă, cu negi, în jurul ochilor. Păsările domesticite prezintă numeroase variante de culoare. Un lucru neobișnuit pentru o rață, ambele sexe sunt aproape mute.

Polysticta stelleri

Areal: N-V Americii de Nord, N Europei, N-E Asiei

Lungimea: 43 – 47 cm

Greutatea: 650 – 900 g

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *