Egreta mare

Cea mai răspândită dintre toţi stârcii, egreta mare se întâlnește în toate tipurile de ținuturi mlăștinoase din America până în Asia şi în Australia. Penajul său este complet alb, iar picioarele şi labele sunt negre.

În timpul sezonului de înmulţire, îi apar pene lungi pe spate, atârnând deasupra cozii relativ scurte. Aceste egrete îşi urmăresc prada singure sau în grupuri răzleţe, dar in cadrul grupurilor, indivizii îşi apără teritorii mici. Puii din cuib sunt extrem de agresivi, adesea producând moartea puilor mai slabi.

Casmerodius albus

Areal: America de Nord, Centrală şi de Sud, Africa, Asia, Australia

Lungimea: 85 – 100 cm

Greutatea: 950 – 1000 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *