Dunnart cu coada grasă

Larg răspândit în păduri, tufărişuri şi fâneţe uscate, dunnartul cu coada grasă a profitat de pe urma răspândirii terenurilor de păşunat.

Are blana cafenie-gălbuie sau maro în părţile superioare şi albă în cele inferioare. Noaptea scormoneşte prin sol şi frunziş după larve, viermi şi alte nevertebrate mici asemănătoare.

Este solitar în timpul sezonului de împerechere, din august până în martie, dar în restul timpului indivizii formează grupuri mici, de mai puţin de 10, şi se pot înghesui unul în altul în crăpături adăpostite, buşteni sau vizuini în perioadele reci.

Sminthopsis crassicaudata

Areal: Australia

Lungimea: 6 – 9 cm

Coada: 4 – 7 cm

Greutatea: 10 – 20 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *