Duiker comun

Duiker comun are un smoc de păr în frunte, urechi mari şi ascuțite şi, de obicei doar la masculi, coarne ascuțite de circa 11 cm lungime. În partea de sus, este cenușiu spre galben-roșiatic, cu partea de dedesubt albă şi are o dungă neagră pe nas.

Adaptabil ca habitat, este un păscător nocturn de frunze şi ramuri; se hrănește şi cu animale mici şi hoituri. Trăiește solitar sau în perechi, iar masculii își apără teritoriile împotriva rivalilor.

Sylvicapra grimmia

Areal: V, C, E şi S Africii

Lungimea: 0,7 – 1,2 m

Coada: 7 – 19 cm

Greutatea: 12 – 25 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *