Dropia uriaşă

Cântărind până la 19 kilograme, dropia uriașă este una dintre cele mai grele păsări zburătoare din lume. Cu toate acestea, la fel ca şi rudele sale, trăiește pe sol, evitând să zboare, cu excepția cazurilor când este în pericol iminent.

Se alătură adesea turmelor de vite, hrănindu-se cu insectele speriate de acestea. Ocupă, de asemenea, zonele recent incendiate, hrănindu-se cu iarba nou încolțită şi insectele expuse din cauza lipsei vegetației.

Ardeotis kori

Areal: E şi S Africii

Lungimea: 1,2 m

Greutatea: 11 – 19 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *