Dromaderul

Dispărută în sălbăticie, această cămilă domestică cu o singură cocoașă prezintă multe adaptări la viața în desert, pierzând până la 40 la sută din greutatea corpului atunci când apa şi hrana sunt insuficiente. Permițând creșterea temperaturii corpului în condiții toride, reduce transpirația pentru a conserva umezeala.

Se hrănește cu o uriașă varietate de plante, inclusiv specii sărate şi țepoase, şi de asemenea cu oase şi hoituri uscate. Formează mici turme alcătuite din mai multe femele cu puii lor şi un singur mascul, care le apără scuipându-și, mușcându-și şi împingându-și adversarii.

Camelus dromedarius

Areal: N şi E Africii, V şi S Asiei

Lungimea: 2,2 – 3,4 m

Coada: 50 cm

Greutatea: 450 – 550 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *