Dolul

Denumită şi câinele roșu asiatic, această specie este larg răspândită, dar cu un areal în descreștere, şi cu o populație în declin. Trăiește în haite teritoriale, active ziua, de 5-12 membri, care au de obicei la bază o familie cu pui.

Culoarea blănii este uniformă, bej sau roşu-închis, cu coadă mai închisă la culoare şi părţile inferioare mai deschise; picioarele sunt relativ scurte. Prada principală sunt mamiferele copitate de dimensiuni medii, la care se adaugă viețuitoare mai mici, fructe şi alte plante.

Cuon alpinus

Areal: S, E şi S-E Asiei

Lungimea: 90 cm

Coada: 40 – 45 cm

Greutatea: 15 – 20 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *