Diavolul tasmanian

Cel mai mare carnivor marsupial, „diavolul” trăieşte în habitatele principale din Tasmania şi se hrăneşte cu prăzi variate, de la insecte la oposumi şi wallabi, precum şi cu leşuri.

Nocturn, țipă şi latră şi se ridică pe picioarele dinapoi. Îşi face vizuina intr-o gaură ȋn pământ sau printre pietre sau rădăcini. După o gestație de 30-31 de zile, puii se prind de cele 4 sfârcuri ale femelei in marsupiul ei mic, cu deschidere inapoi.

Diavolul tasmanian este solitar, dar excelentul său simţ al mirosului adună mulţi indivizi în jurul unui cadavru mare. Fălcile puternice şi dinții solizi, ascuțiți sfâșie pielea și zdrobesc cartilagiile şi oasele.

Diavolii mârâie şi-şi arată colții unii la alții pentru cele mai bune bucăți, dar se abțin de la ciocniri fizice.

Sarcophilus harrisii

Areal: Tasmania

Lungimea: 52 – 80 cm

Coada: 23 – 30 cm

Greutatea: 4 – 12 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *