Despre chițcanii de copac

Aceste mamifere mici, asemenea unor veverițe, nu sunt pe deplin arboricole (își petrec mult timp la sol) şi nu sunt cu adevărat chițcani. De fapt, au unele caracteristici care sunt asociate cu primatele, cum ar fi o cutie craniană mare, şi, la masculi, testicule care coboară în scrot.

Chițcanii de copac nu au mustăți şi își caută prada, precum insectele, folosindu-și auzul, mirosul şi văzul bine dezvoltate. Majoritatea speciilor au coadă lungă, cu blană deasă. Chițcanii de copac trăiesc în pădurile tropicale din Asia de Sud-Est.

Chițcanii de copac sunt buni cățărători şi alergători agili. Își cauta hrana cu labele din față şi cu botul ascuțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *