Despre chiţcanii-elefant

Botul lung, ascuțit, care este flexibil şi extrem de sensibil, dă numele chițcanilor-elefant. Toate speciile au auz şi văz ascuțit, şi picioare puternice, lungi pentru alergatul rapid în jurul teritoriului. Aceste animale misterioase se găsesc doar în Africa, unde habitatul lor variază de la sol pietros şi câmpie la arbuști de pădure. Își caută hrana mai ales ziua, aceasta constând din nevertebrate.

Chițcanii-elefant sunt animale strict de uscat și trăiesc într-o diversitate de habitate. Chițcanul-elefant de stâncă preferă zonele pietroase, unde fie își va săpa propria vizuină, fie va ocupa una abandonată. Întreține un sistem de poteci care duce de la vizuină la zonele de hrănire. Acest model comportamental este observat la mai multe specii de chițcani-elefant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *