stenella-longirostris

Delfinul-sfârlează

Niciun alt delfin, şi posibil nici un alt cetaceu, nu variază atât de mult în ceea ce priveşte proporţiile corpului, culoarea şi desenul în întregul areal.

Există cel puţin trei specii de delfini-sfârlează: una în toată lumea şi două în Pacificul de Est, şi eventual o a patra subspecie pitică în recifele de coral din ape puţin adânci, din Golful Thailandei. Are 45-65 de perechi de dinţi ascuţiţi în ambele maxilare. Coloritul este negru sau cenuşiu-închis, pălind sau transformându-se in alb pe burtă, cu margini negre în jurul ochilor şi buzelor, deşi această trăsătură este foarte variabilă.

Delfinul-sfărlează se scufundă la adâncime pentru a se hrăni cu peşti şi calmari. Alcătuieşte grupuri masive de sute sau mii de indivizi, care se asociază adesea cu alte cetacee şi chiar cu peşti prădători precum tonul – deşi motivul acestei asocieri nu este clar.

Stenella longirostris

Areal: Apele tropicale din lumea întreagă

Lungimea: 1,3-2m

Greutatea: 45-75kg

delfinul-sfarleaza

Delfinul sfârlează este zvelt, dar musculos, cu un cioc lung, subţire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *