delfinul-pilot-cu-inotatoarele-scurte-1

Delfinul-pilot cu înotătoare scurte

Activ noaptea, delfinul-pilot se hrăneşte în principal cu calmari şi caracatiţe din apele adânci, scufundându-se la 500 m mai mult de 15 minute.

Există două specii foarte asemănătoare: specia cu inotătoarele scurte (Globicephala macrorhynchus) are înotătoarele pectorale mai scurte decât delfinul cu înotătoarele lungi (Globicephala melas). Ambele au o pată deschisă la culoare în formă de ancoră pe gât şi piept, şi dungi albe înapoia înotătoarei dorsale şi a fiecărui ochi.

Masculii sunt aproape de două ori mai grei decât femelele, acestea din urmă trăind cu 15 ani mai mult, până la 60 de ani. Cicatricele de pe piele sugerează competiţie între masculi şi lupte pentru femele. După o gestaţie de aproape 15 luni, femela dă naştere unui singur pui de 1,4-1,8 m lungime. Delfinii-pilot simt încă vânaţi, fiind mânaţi în ape puţin adânci pentru a fi masacraţi.

Globicephala macrorhynchus

Areal: Apele temperate şi tropicale din lumea întreagă

Lungimea: 5 -7 m

Greutatea: 1-1,8 tone

delfinul-pilot-cu-inotatoarele-scurte-2

Delfinul-pilot are corpul robust, o frunte extrem de bombată şi o înotătoare dorsală amplasată după aproximativ o treime din lungimea corpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *