delfinul-pestriţ-din-atlantic

Delfinul pestriţ din Atlantic

Delfinul pestriţ din Atlantic sapă cu ciocul în fundul nisipos al oceanului, scormonind atât de adânc încât îşi vâră întregul cap in nisip. Foloseşte, de asemenea, diverse tehnici de prindere a peştelui, calmarilor şi altor prăzi de la suprafaţă şi din apele medii.

Are 32-42 de perechi de dinţi în maxilarul superior şi acelaşi număr in mandibulă. Delfinii pestriţi din Atlantic alcătuiesc grupuri de până la 15 indivizi in apropierea coastelor, dar se pot strânge în grupuri mai mari ca să urmărească hrana de sezon.

Ca şi la ruda sa pantropică, puiul nu are pete. Acestea apar cu vârsta, începând de pe abdomen şi extinzându-se în câţiva ani pe flancuri şi pe spate.

Stenella frontalis

Areal: Oceanul Atlantic

Lungimea: 1,7-2,3m

Greutatea: 140kg

delfinul-pestriţ-din-atlantic-1

Delfinul pestriţ din Atlantic se distinge de ruda sa pantropică mai ales prin corpul şi ciocul său mai robuste

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *