delfinul-mare-saritor

Delfinul mare săritor

Acest delfin, cel mai mare dintre toti delfinii cu cioc, este „actorul” parcurilor marine. De fapt, există probabil două specii: Tursiops truncalus, găsit în întreaga lume, şi specia mai mică, Tursiops aduncus, cu un areal mai limitat, lângă coasta Indiei şi in Pacificul de Vest.

Este posibil chiar să existe mai multe specii, având în vedere variaţiile mari între regiuni şi habitate. În jurul coastelor tropicale, delfinul mare săritor sau cu nas gros are în medie 2 m lungime, înotătoarele pectorale, jumătăţile cozii şi înotătoarea dorsală fiind mari.

În largul apelor oceanice, mai reci, este aproape de două ori mai lung, cu extremităţi proporţional mai mici. Grupurile sociale şi metodele de hrănire sunt variate în întregul său areal, după cum variază şi salturile, pleoscăiturile în apă, sunetele şi chemările.

Tursiops truncatus

Areal: În întreaga lume (cu excepţia regiunilor polare)

Lungimea: 1,9-4km

Greutatea: 500kg

delfinul-mare-saritor-1

Deşi drăgălaş şi inofensiv, delfinul mare săritor beneficiază de o dentiţie puternică si ascuţită pentru a se apăra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *