delfinul-lui-hector-1

Delfinul lui Hector

Unul dintre cei mai mici delfini, această specie seamănă ca formă cu un marsuin, având un bot uşor ascuţit si fără cioc sau umflătură frontală distincte.

Este cenuşiu, cu înotătoare pectorale, înotătoare dorsală şi coadă negre. De pe pântecele alb pleacă o bandă în sus pe fiecare flanc, spre coadă. Activ şi sociabil, alcătuieşte grupuri mici de până la 5 indivizi şi petrece mult timp întrecându-se, atingându-se, lovindu se cu înotătoarele pectorale şi în general interacţionând cu ceilalţi.

Se hrăneşte la adâncimi diverse, in principal cu peşte şi calmari. Ca specie de coastă, delfinul lui Hector este expus unui risc deosebit de mare din cauza plaselor de pescuit şi a poluării.

Cephalorhynchus heclori

Areal: Noua Zeelandă

Lungimea: 1,2-1,5m

Greutatea: Până la 57kg

delfinul-lui-hector-2

Graţios, însă bine proporţionat, delfinul lui Hector poate executa salturi spectaculoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *