delfinul-lui-cuvier-2

Delfinul lui Cuvier

Această specie are corpul lung, zvelt, şi înotătoarea dorsală mică amplasată mult in spate, tipic pentru familia balenelor cu cioc. Se hrăneşte cu calmari şi alte vieţuitoare care trăiesc la adâncime folosind sucţiunea. Linia maxilarului se arcuieşte în sus la vârful botului, apoi in jos. Împreună cu fruntea relativ netedă, aceasta a determinat denumirea alternativă de balenă cu cioc de gâscă.

Înotătoarele pectorale mici se potrivesc în nişte adâncituri din corp astfel încât balena are o formă aerohidrodinamică pentru înot rapid, folosindu-şi numai jumătăţile cozii, până la adâncimi mari. Corpul maro-deschis până la cenuşiu-albăstrui poartă cicatrici de la paraziţi şi, la masculi, de la muşcăturile altor masculi din aceeaşi specie.

Aceste răni se produc probabil în timpul luptelor pentru dominaţie din sezonul de împerechere. Masculii mai bătrâni tind să trăiască singuri. Majoritatea masculilor au doi dinţi conici care ies în afară ca nişte colţi din maxilarul inferior. Femelele şi puii nu au dinţi. Masculii mai tineri, femelele şi puii, care au 2,7 m lungime la naştere, alcătuiesc grupuri care au rareori mai mult de 10 membri.

Areal: Apele temperate şi tropicale din lumea întreagă

Lungimea: 7-7,5m

Greutatea: 3-4tone

delfinul-lui-cuvier-1

Botul delfinului lui Cuvier aduce ca formă cu ciocul unei gâşte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *