lagenorhynchus-obscurus

Delfinul întunecat

Delfinul întunecat este predominant cenuşiu-închis până la negru-albăstrui pe partea de sus şi cenuşiu-deschis sau alb pe partea inferioară.

Aceste zone sunt separate de o dungă cenuşie conică de la faţă de-a lungul flancurilor până aproape de baza cozii. Capul are un profil lin, care se lăţeşte treptat de la doc spre râsuflăloare. Această specie are 3 subspecii întâlnite respectiv în jurul Americii de Sud (Lagenorhynchus obscurus fitzroyi), sudului Africii (Lagenorhynchus obscurus obscurus) şi al Noii Zeelande (nedenumită).

Preferă ape cu temperatura de 10-18°C şi cu adâncimea mai mică de 200 m. În largul Americii de Sud se hrăneşte ziua cu bancuri de peşti, precum anşoa, şi calmari; în jurul Noii Zeelande se hrăneşte în principal noaptea, in adâncimi medii. Grupurile de delfini întunecaţi îşi schimbă rapid mărimea şi alcătuirea, variind de la 2 indivizi până la 1 000. Grupurile fac adesea multe salturi, se întrec, şi indivizii se freacă unii de alţii.

Lagenorhynchus obscurus

Areal: S Atlanticului, Oceanul Indian, S Pacificului

Lungimea: 1,7-2,1m

Greutatea: 70-85 kg

delfinul-intunecat

Delfinul întunecat are un colorit aparte, prezentând o pată deschisă la culoare pe flancul superior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *