delfinul-dungat-1

Delfinul dungat

Această specie trăieşte in zone cu temperatura apei în schimbare şi se poate scufunda până la 200 m pentru a prinde peşti mici şi calmari, folosindu-şi cele 40-55 de perechi de dinţi ascuţiţi în ambele maxilare.

Numele i-a fost dat datorită modelului complex cu dungi negre şi cenuşii de-a lungul spatelui şi flancurilor. Acest delfin activ este capabil de o mare varietate de salturi şi răsuciri acrobatice.

Deşi este relativ comun, efectivele sale au scăzut în ultimii ani. în special infecţia cu virusul morbilli a redus drastic populaţiile din Mediterana la începutul anilor 1990.

Stenella coerulcoalba

Areal: Apele tropicale şi temperate din lumea întreagă

Lungimea: 1,8-2,5m

Greutatea: 110-165kg

delfinul-dungat-2

Grupuri de 50-500 de delfini dungaţi se întrec în apele în apele oceanului şi se pot strânge cu miile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *