delfinul-de-pacific-cu-flancurile-albe-1

Delfinul de Pacific cu flancurile albe

Distingându-se prin capul ascuţit, colorit şi înotătoarea dorsală înaltă, acest delfin călătoreşte pe valurile stârnite de navele din Pacificul de Nord. Are spatele închis la culoare, pântecele alb-cenuşiu şi o pată pe flancul inferior, pornind de la cioc până la nivelul înotătoarei dorsale.

O fâşie deschisă la culoare pleacă de la baza cozii, fiind paralelă cu înotătoarea dorsală, apoi se poate bifurca, arcuindu-se deasupra regiunii umărului până aproape de ochi. Acest delfin se hrăneşte cu o varietate de peşti şi calmari, folosind cele 23-36 de perechi de dinţi mici din ambele maxilare.

Alcătuieşte grupuri a căror componenţă se schimbă rapid, formate din zeci până la mii de membri, şi se asociază adesea cu alţi delfini şi balene. După o gestaţie de 10-12 luni, femela naşte un singur pui de 90 cm lungime. Acest delfin constituie o parte importantă din ceea ce prind unele industrii de pescuit din Pacificul de Nord-Vest.

Lugenorhynchus obliquidens

Areal: Pacificul de Nord

Lungimea: 2,1-2,5m

Greutatea: 75-90kg

delfinul-de-pacific-cu-flancurile-albe-2

Delfinul de Pacific cu flancurile albe ieşind la suprafaţă pentru a-şi asigura oxigenul necesar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *