delfinul-de-gange

Delfinul de Gange

Cunoscută şi sub denumirile locale de susu şi bhulan, această specie care trăieşte exclusiv în râuri are înotătoare pectorale deosebit de late şi un cioc lung, îngust, dotat cu 26-39 de perechi de dinţi sus, şi 26-35 de perechi de dinţi ascuţiţi jos.

Dinţii din faţă ies în afara vârfului ciocului, ca să formeze o capcană de prins peşti, crustacee şi prăzi asemănătoare pe fund sau aproape de acesta. Gâtul flexibil permite capului să se îndoaie in unghiuri drepte în timp ce delfinul scormoneşte în mâl sau „scanează” zona prin ecolocaţie, cu impulsuri sonore.

Delfinul de Gange trăieşte în grupuri mici, de obicei de 4-6 membri, dar ocazional sunt până la 30. Cu toate acestea, viaţa sa socială şi obiceiurile de reproducere sunt în mare măsură necunoscute.

Există 2 subspecii: Plalanista gangetica minor din fluviul Ind şi afluenţii săi şi Platanista gangetica gangetica din reţeaua de fluvii Gange-Brahmaputra. Ambele sunt extrem de rare şi confruntate cu numeroase pericole din partea oamenilor.

Platanista gangetica

Areal: S Asiei (Ind şi reţeaua de fluvii Gange-Brahmaputra)

Lungimea: 2.1-2.5m

Greutatea: 85 kg

delfinul-de-gange-1

Dentiţia impresionantă a delfinului de Gange

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *