sousa-teuszii

Delfinul de Atlantic cu cocoaşă

Delfinul de Atlantic cu cocoaşă trăieşte în apele puţin adânci de pe coaste, în recifuri, în mlaştinile cu mangrove, estuare si fluvii. Înoată încet şi se hrăneşte în principal cu peşti din bancuri.

Are 27-38 de perechi de dinţi bonţi în ambele maxilare. Alcătuieşte grupuri de până la 25 şi se asociază şi cu oamenii, urmărind bărcile de pescuit creveţi ca să prindă peştii stârniţi de acestea, sau mânând peştii către plasele de la ţărm, în schimbul unei părţi din pradă.

Este foarte asemănător cu Sousa plumbea, din Oceanul Indian, şi cu Sousa chinensis din apele de coastă ale Pacificului de Vest. Cu toate acestea, are culoarea cenuşie a ardeziei, cu părţile inferioare mai deschise.

Specia din Oceanul Indian este mai mare şi mai închisă la culoare, eventual cu pete negre-albăstrui. Specia din jurul Chinei este cea mai mică aproape roz, cu pete cenuşii în jurul capului şi al ochilor, iar dorsala nu are curba interioară de pe marginea dinapoi.

Sousa teuszii

Areal: E Atlanticului

Lungimea: 2,4-2,8m

Greutatea: 2880kg

sousa-teuszii-1

Delfinii de Atlantic cu cocoaşă execută salturi spectaculoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *