definul-de-amazon-1

Delfinul de Amazon

Denumită şi boto sau boutu, această specie este întâlnită în reţeaua fluviilor Amazon şi Orinoco. Are ciocul lung, subţire şi gâtul flexibil, ca să poată scormoni în mâl după pradă in timpul scurtelor scufundări de 1-2 minute.

Având ochii mici şi trăind în ape întunecoase, îşi găseşte probabil hrana şi se orientează în principal prin ecolocaţie, cu impulsuri sonore. Delfinul de Amazon are 25-35 de perechi de dinţi atât in maxilarul superior, cât şi in maxilarul inferior.

În faţă, dinţii sunt ca nişte cârlige, pentru a reţine prada, dar in spate sunt mai plaţi, cu vârfuri, şi astfel potriviţi ca să zdrobească crabi de apă dulce, ţestoase de fluviu şi somni cu platoşă. Unicul pui, lung de 80 cm, este fătat între lunile mai şi iulie.

Inia geoffrensis

Areal: America de Sud (bazinele fluviilor Amazon şi Orinoco)

Lungimea: 2-2,6m

Greutatea: 100-160kg

definul-de-amazon

Delfinul de Amazon are un colorit variabil, cu pete roz şi cenuşii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *