delfinul-comun-2

Delfinul comun

Această specie are o pată galbenă până la galbenă-închis de-a lungul flancurilor, de la faţă până sub înotătoarea dorsală. Se îngustează până la un vâr ascuţit, apoi se lăţeşte din nou spre coadă, dar devenind cenuşie-deschis.

Are şi dungi închise, înguste de la colţul gurii până la ochi şi de la bărbie până la înotătoarea pectorală. Are 40-55 de perechi de dinţi mici, ascuţiţi în ambele maxilare.

Trăieşte în larg, în apele adânci ale oceanului; forma de lângă coastă este socotită uneori o specie separată, Delphinus capensis. Ambele specii vânează bancuri de peşti şi calmari până la o adâncime de 300 m.

Delphinus delphis

Areal: Apele temperate şi tropicale din lumea întreagă

Lungimea: 2,3-2,6m

Greutatea: 80kg

delfinul-comun-1

Flancurile au zone galbene şi cenuşii-crem care alcătuiesc o formă clară de clepsidră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *