delfinul-balena-cu-spatele-drept-din-nord-1

Delfinul-balenă cu spatele drept din Nord

Acest delfin sociabil alcătuieşte grupuri de 100-200 de membri. Scoate sunete variate şi se asociază cu alte cetacee, sărind sus şi călătorind pe creasta valurilor stârnite de nave.

Principala sa hrană este constituită de peşti din apele medii şi calmari, până la 200 m. O specie asemănătoare, Lissodelphis peronii, se găseşte în oceanele sudice.

Lissodelphis peronii

Areal: Pacificul de Nord

Lungimea: Până la 3m

Greutatea: Până la 115kg

delfinul-balena-cu-spatele-drept-din-nord-2

Delfinul-balenă cu spatele drept din nord deţine o bandă albă îngustă de-a lungul părţii inferioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *