Degu

Semănând cu un șoarece foarte mare, acest rozător din munți are corpul solid. Predominant maro, are părțile inferioare mai deschise la culoare și poate avea „pleoape” gălbui acoperite cu blană deasupra și sub fiecare ochi și un inel galben in junii gâtului.

Coada lungă, care are vârful negru cu ciucure, se rupe cu ușurință dacă este apucată de un animal de pradă. Degu trăiește în colonii şi sapă rețele ample de vizuini. Se hrănește ziua cu plante și, în anotimpul secetos, cu bălegar de vite. Depozitează surplusul de hrană în vizuină, pentru iarnă.

Octodon degus

Areal: S-V Americii de Sud

Lungimea: 25 – 31 cm

Coada: 7,5 – 13 cm

Greutatea: 175 – 300 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *