Damanul de stâncă

Damanul de stâncă are un corp rotofei şi o blană scurtă şi deasă de culoare cenușie sau cenușie-maronie, mai deschisă pe partea de dedesubt. Trăiește în colonii de 4-40, alcătuite de regulă dintr-un mascul dominant, alți masculi, femele şi pui. Deși întâlnit într-o mare varietate de habitate, trăiește de obicei în aflorimentele stâncoase şi piscuri, printre bolovani, unde își construiește un cuib căptușit cu iarbă.

Procavia capensis

Areal: S şi E Africii, V Asiei

Lungimea: 30 – 58 cm

Coada: 20 – 31 cm

Greutatea: 3 – 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *