Curcanul

Curcanul este o pasăre de vânat mare cu penaj bronz iridescent şi cap fără penaj, cu remarcabile ornamente cărnoase roșii şi albastre. Masculul are în partea superioară a pieptului o „barbă“ de pene asemănătoare cu firele de păr.

Majoritatea anului acești curcani sunt văzuți în grupuri de circa 20 de exemplare, dar în sezonul împerecherii masculii își stabilesc propriile teritorii. Fiecare mascul se împerechează cu un număr de femele, facându-le curte cu coada rotită în evantai, aripile înfoiate în jos şi capul ținut sus, scoțând sunetele caracteristice.

Curcanul este omnivor: puii înghit până la 400 de insecte pe zi; adulții se hrănesc cu semințe, ierburi, rădăcini, muguri şi flori, precum şi cu insecte. Pentru a se apăra, lovește cu ciocul, zgârie cu ghearele, izbește cu aripile.

Meleagris gallopavo

Areal: America de Nord

Lungimea: 1,2 m

Greutatea: 10 kg

Penajul: Diferit în funcţie de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *