Culicul mare

Faimos pentru frumosul său cântec din zori, culicul mare este o pasăre de apă mare, cu penaj maro vărgat, cu cioc extrem de lung, curbat in jos. În lungime de până la 19 centimetri, ciocul este ideal pentru extragerea animalelor îngropate adânc în nămol sau nisip.

Pe uscat, pasărea vânează în principal insecte şi viermi de pământ; pe țărmuri se hrănește cu o mare varietate de viermi, moluște, şi crustacee, în principal creveți şi crabi (pe care, de regulă, îi înghite în întregime, după ce le-a îndepărtat picioarele).

Se reproduce într-o mare varietate de habitate: de la dune la lunci şi mlaștini, bărăganuri şi savane, devenind deosebit de teritorial în această perioadă. Atât masculul cât şi femela își apără teritoriul cu un distinct zbor ondulat, planând cu aripile în formă de V deschis şi emițând sunete ascuțite şi bolborosite. Unii masculi pot chiar lovi cu aripile. Culicul mare este una din cele 8 specii înrudite care pot fi găsite

Numenius arquata

Areal: Europa, Asia, Africa

Lungimea: 50 – 60 cm

Greutatea: 450 – 1 350 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *