Cufundacul glacial

Această pasăre cenușie spre negru cu alb este de obicei solitară sau întâlnită în perechi, deși grupuri mari de până la 300 de păsări pot fi văzute hrănindu-se de-a lungul coastei atunci când nu se înmulțesc. Ca şi alți cufundaci, această specie se poate scufunda la adâncimi mari atunci când vânează pești şi nevertebrate acvatice, pe care le prinde cu ciocul, uneori străpungându-le.

De asemenea, poate fi văzut scufundându-se pentru a evita prădătorii precum mamifere, ulii şi vulturi. Ambele sexe își îngrijesc puii, care stau cu părinții până le cresc aripile, la aproximativ 10-11 săptămâni. Uneori, părinții înoată cu puii pe spate.

Gavia immer

Areal: America de Nord, Groenlanda, V Europei

Lungimea: 70 – 90 cm

Greutatea: 3 – 4,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *