Cufundacul cu gușa roșie

Deosebit de ceilalți cufundaci prin peticul roșcat-maroniu de la baza gâtului lung şi gros, această pasăre are un corp plin şi oval cenușiu-închis spre negru cu picățele albe; partea de dedesubt este albicioasă.

Locuitor al golfurilor şi intrândurilor de coastă, se deplasează în interiorul continentului spre lacuri şi mlaștini din pădurile nordice şi tundra arctică în sezonul de reproducere, când scoate un iodel sau un vaiet puternic pentru a atrage o pereche sau a stabili un teritoriu.

Comportamentul de curtare implică plonjoane cu împroșcări, scufundări şi scuturatul ciocului, precum şi înot în viteză prin apă în perechi. Cuiburile sunt de obicei platforme din trestii, stuf şi iarbă.

Gavia stellata

Areal: America de Nord, Groenlanda, Europa, Asia

Lungimea: 55 – 70 cm

Greutatea: 1 – 2,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *