Cucul

De regulă de culoare cenuşie, cu partea inferioară a corpului albă, dungată cu negru, cucul se reproduce, în principal, în pădurile din Europa şi Asia, dar parcurge distanţe mari pentru a-şi petrece iama în Africa şi în sudul Asiei. Această pasăre familiară este un exemplu clasic de parazitare a cuiburilor, depunându-şi ouăle în cuiburile altor specii.

Cuculus canorus

Areal: Europa, Asia, N-V şi S Africii

Lungimea: 32 – 33 cm

Greutatea: 125 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *